De jongerenambassadeurs zijn een groep jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 23 jaar. Zij geven gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeente Waalwijk en aan andere lokale organisaties. De Jongerenambassadeurs zijn bezig met verschillende onderwerpen zoals: gezondheid, veiligheid, inclusie, armoede en onderwijs. Ze komen maandelijks bij elkaar. Bij al hun activiteiten proberen de ambassadeurs de mening van andere Waalwijkse jongeren zo veel mogelijk mee te nemen.

Word jongerenambassadeur!

Ben jij tussen de 14 en 23 jaar? Heb je goede ideeën of zorgen over Waalwijk? Vind jij dat er te weinig naar jongeren wordt geluisterd? Kom dan eens kennismaken! 

Meld je aan

Bekijk ons Instagram account

Jongerenambassadeurs aan het woord!

Colin, 18 jaar

“Ik heb meegeholpen bij de oprichting van de jongerenambassadeurs Waalwijk (JAW). Samen met twee andere jongeren en de gemeente hebben we de JAW opgezet. Meedoen aan de JAW is leuk en leerzaam. Ik geef jongeren uit Waalwijk een stem. Zo worden wij meer gehoord binnen de gemeente.

Een van onze projecten was voor het Schoenenkwartier. Wij hebben meerdere keren met de oud-directeur gezeten en meegedacht over hoe we het Schoenenkwartier een leukere plek kunnen maken. Uiteindelijk zijn een aantal van onze ideeën ook echt uitgevoerd! Ook heeft een van de JAW-ers onderzoek gedaan naar straatintimidatie. Dit onderzoek is gepresenteerd aan de gemeenteraad en er is meteen actie ondernomen. 

Waalwijkse jongeren moeten zich aansluiten bij de JAW, omdat je de kans hebt om serieuze onderwerpen te bespreken die invloed hebben op jongeren. Maar, we maken er ook altijd iets gezelligs van! Ook doe je ervaring op die je in je werk later goed kunt gebruiken. Bijvoorbeeld hoe je goed en efficiënt kan vergaderen en discussiëren.”

Sabrina, 18 jaar

“Ik ben lid geworden van de JAW, omdat ik geloof dat jongeren positieve veranderingen teweegbrengen in onze gemeente. Als jongerenambassadeur creëer ik een stem voor jongeren.

Ik ben trots op onze groep van jongerenambassadeurs! We hebben allemaal verschillende ideeën, maar samen werken we aan het welzijn van jongeren in gemeente Waalwijk. Ik werk samen met Vluchtelingenwerk om ervoor te zorgen dat jonge statushouders ook in contact komen met jonge Waalwijkers en zo de kans krijgen om ook hun stem te laten horen.

Deelname aan de JAW biedt jongeren een geweldige kans om actief betrokken te zijn bij beslissingen die jouw leven beïnvloeden. Jongeren kunnen hun ideeën delen en werken samen met de gemeente aan een Waalwijk waar jongeren fijn kunnen wonen en leven.”