Planten zijn hip. Zeker nu we meer thuis zijn, is het gezelliger om omringd te zijn door groen. Steeds meer mensen hebben verschillende planten in huis staan. Die planten kun je vervolgens weer stekken. Dit houdt in dat er weer een nieuwe plant uit kan groeien. Dit bracht initiatiefneemster van PlantYes!, Jacqueline, op een idee. Zij ontwikkelde een concept waarbij er verschillende ‘ruilkasten’ verspreid staan in de buurt waar stekjes geruild kunnen worden. Zo deel je samen een hobby, ben je in beweging én het zorgt voor sociaal contact!

Plantenfans opgelet!

Onze PlantYes! ruilkast-route is ‘geopend’. Deze route leidt je fietsend, wandelend of met de auto door Waspik, Sprang-Capelle en Waalwijk. In de ruilkasten kan jij je plantenstekjes ruilen. Je herkent de kasten aan het witte bordje met het PlantYes!-logo. Een deel van de kasten is gemaakt door mensen van Prisma Waalwijk. Het resultaat is prachtig geworden.

Route

Op onderstaande kaart kan je zien waar alle PlantYes ruilkasten staan.
Via het icoontje rechts in de balk (vierkantje) kan je de kaart ook groter weergeven.

Wil jij ook meedoen aan de PlantYes ruilkastroute? Geef dit door via ggw@waalwijk.nl. Dan zorgen wij ervoor dat jouw adres wordt toegevoegd aan de route. Zorg hierbij wél zelf voor een kast waar de plantjes in kunnen staan.