We nodigen inwoners graag uit om zelf met ideeën te komen, waarbij zij de gemeente betrekken of nodig hebben om die plannen uit te voeren. Er zijn al veel mooie initiatieven ontstaan. Hieronder vind je initiatieven die inwoners samen met ons hebben gerealiseerd. Maar dit is lang niet alles! Mis je een idee of initiatief dat hier thuishoort? Laat het ons weten via meedoen@waalwijk.nl

Voedselbos

“Je kunt alleen maar iets goeds bereiken door bondgenoten te zoeken. Door mensen die mee denken, mee willen en die de handen uit de mouwen steken.” Jos is initiatiefnemer van het Voedselbos. In dit bos komen mensen voor hun bezinning, rust en vers fruit. Bekijk de video waarin Jos vertelt over dit prachtige initiatief.  
 

Klauterwoud

Lekker klimmen en klauteren in de natuurspeeltuin in Waspik. Deze speeltuin realiseerde initiatiefneemster Wilma samen met vrijwilligers, sponsoren en de gemeente. Het resultaat is een fantastische speeltuin waar jong en oud elkaar ontmoet. Wilma: “Het is geweldig om zo voor Waspik een prachtige plaats te hebben gecreëerd.” 

Dolle Dries

“Daar doe je het voor, dat je de kinderen gelukkig ziet daar.” Er was veel behoefte aan kinderactiviteiten in Landgoed Driessen. Toen stond er een groep ouders op die samen activiteiten wilden organiseren. En zo is Dolle Dries geboren! Marienka vertelt meer over haar initiatief in deze video. 

Hondenspeeltuin

John Wijtmans realiseerde samen met andere bewoners en ons een hondenspeeltuin. Een fijne plek voor de honden en ook een ontmoetingsplek! In deze video zie je het resultaat. 

Stichting Wandelpark

Theo van Bracht vertelt over het initiatief Stichting Wandelpark in Waalwijk. Zij houden het park met een hele groep schoon. Hoe dat zo is gekomen? Gewoon doen. En met enthousiasme! 

Adoptiespeeltuin

Jitske Ackermans startte een initiatief voor een speeltuintje in haar straat. En dat is gelukt! Samen met buurtbewoners, sponsoren en onze wijkadviseur. Pas kwam er nog een nieuw speeltoestel bij.

Nog meer initiatieven

Wil jij meedoen in Waalwijk? Dat kan! Graag zelfs. Meedoen kan op verschillende manieren. Wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar meedoen@waalwijk.nl