ZAP-ers zijn bewoners van de gemeente Waalwijk die zich op vrijwillige basis inzetten voor het schoonhouden van hun eigen buurt.

Op eigen initiatief verwijderen de ZwerfAfvalPakkers (ZAP-ers) zwerfafval uit hun leefomgeving. Hiervoor krijgen zij van de gemeente bepaalde hulpmiddelen aangereikt, zoals een veiligheidsvest, handschoenen, afvalgrijpers en afvalzakken.

Het verzamelde zwerfafval kan door de ZAP-ers kosteloos worden aangeboden op de volgende manieren:

  • Op dinsdag en donderdag van 08.30 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.00 uur op de gemeentewerf aan de Prof. van 't Hoffweg 13 in Waalwijk.
  • Via een extra (mini)container op eigen terrein. Deze krijgt een speciale chip. Op de dag van lediging van het reguliere restafval, kan deze (mini)container worden aangeboden. Het is ook mogelijk om van beide methodes gebruik te maken.

Op dit moment zijn al zo'n 300 ZAP-ers geregistreerd. In de praktijk ligt dit aantal hoger, omdat ook groepen bewoners zwerfafval ruimen waarvan maar één ZAP-er geregistreerd staat als contactpersoon. De gemeente is heel blij met dergelijke actieve bewoners en hoopt dat de ZAP-ers enthousiast blijven om onze leefomgeving schoon te houden.

Heb je ook interesse om ZAP-er te worden? Klik dan hier!

Je kunt mailen naar meedoen@waalwijk.nl of bellen via 0416-683456.

ZAP-er worden

Onze ZAP-ers aan het woord